Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor 2020. december 7-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormány még 2022 nyarán jelentette be, hogy megalakult a Védelmi Tanács a miniszterelnök vezetésével. Tagja a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal, a belügyminiszter, Pintér Sándor, a honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter valamint a miniszterelnök által kijelölt tagként a nemzetbiztonsági főtanácsadó, Biró Marcell.

Irán több mint 300 drónt, illetve rakétát lőtt ki Izrael ellen szombat éjszaka óta. Az akció válaszlépés volt Irán damaszkuszi konzulátusa ellen két hete végrehajtott – Izraelnek tulajdonított – légicsapásra, amelyben 12-en vesztették életüket.

A támadásról itt olvashatják a Magyar Hang összefoglalóját. 

Címkék: Orbán Viktor, Izrael, Irán