Orbán Viktor: Szabad a sör

Orbán Viktor: Szabad a sör

Orbán Viktor a terasznyitás napján 2021. 04. 24-én (Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor egy pohár sörrel a kezében egy teraszon – egy ilyen fotót posztolt a miniszterelnök a Facebook oldalán a terasznyitás napján, szombaton délután. A kormányfő már péntek reggeli rádióinterjújában jelezte, hogy rá is vár egy korsó sör.

A napokban átlépte a 3,5 milliót azok száma, akik legalább az első oltást megkapták, így enyhültek a koronavírus-járvány miatti korlátozások. Kinyithattak a teraszok és a kijárási tilalom kezdete is este 11 órára módosult.

A következő körös lazítás 4 millió beoltottnál lesz, Orbán Viktor már elmondta, hogy ekkor – várhatóan a hét közepén – megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ez a következőket jelenti: látogathatók lesznek a színházak, mozik, tánc- és zeneművészeti események, edző- és fitnesztermek, uszodák, fürdők, állatkertek, vadasparkok, kalandparkok, játszóházak, múzeumok és a sportesemények. Kinyithatnak a szállodák és az éttermek belső helyiségei is.