Orbán Viktor: A Nyugathoz tartozunk, de Keletről jöttünk

Orbán Viktor: A Nyugathoz tartozunk, de Keletről jöttünk

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Pham Minh Chinh vietnami miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz tárgyalásuk után a Karmelita kolostorban 2024. január 18-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ázsia megállíthatatlanul emelkedik, és ebben az új világgazdasági rendszerben óriási lehetőséget látunk Magyarország számára – hangsúlyozta Orbán Viktor, miután Pham Minh Chinh vietnami miniszterelnökkel tartott találkozón a két ország képviselői több megállapodást is aláírtak a Karmelita kolostorban.

A magyar miniszterelnök felidézte: „a keleti nyitás politikája abból a gondolatból származott, hogy úgy éreztük, a világ gyorsan át fog alakulni, az erőviszonyok meg fognak változni és Ázsia felemelkedésére valamilyen választ kell adnia Magyarországnak”. – Ebből a szempontból rendkívül fontos Magyarországnak a vietnami miniszterelnök látogatása; olyan kontinensről érkezett, amely megállíthatatlanul emelkedik, és benne Vietnam is példátlan módon fejlődik, könnyű megjósolni, hogy az előttünk lévő korszak nyertesei közé tartozik majd – tette hozzá Orbán Viktor.

Szerinte minden ilyen átalakulás egyszerre lehetőség és kockázat. – Mi ebben az új világgazdasági rendszerben óriási lehetőséget látunk Magyarország számára, hiszen származását tekintve a magyar egy keleti nép. A Nyugathoz tartozunk, de Keletről jöttünk, értjük azt a világot, és azok az értékek, amelyek ott fontosak, azok a magyaroknak is fontosak: a tisztelet, az egyenrangúság, a család és saját nemzetünk szolgálata – fogalmazott a magyar kormányfő.

(MTI)

Címkék: Orbán Viktor, Vietnám