Orbán Viktor: Új idegenrendészeti törvény lesz

Orbán Viktor: Új idegenrendészeti törvény lesz

Orbán Viktor az Országgyűlés ülésén 2023. november 6-án (Forrás: parlament.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új idegenrendészeti törvényt terjeszt be a kormány az Országgyűlésnek hamarosan – ez derült ki Orbán Viktor parlamenti szavaiból hétfőn délután.

A miniszterelnököt a Demokratikus Koalíció képviselője, Kálmán Olga kérdezte arról, hogy évekkel ezelőtt még a bevándorlás ellen kampányolt, most pedig ő hozza be a vendégmunkásokat. – Hogyan jellemezte volna saját magát 2015-ben? Egy migrációt támogató kormányfőként, aki bevándorlóországot csinál Magyarországból – mondta az ellenzéki politikus. Orbán Viktor azzal válaszolt, hogy vendégmunkásokat Magyarországon csak nagyon szigorú szabályok szerint lehet alkalmazni és eleve csak olyan állásba, amelyet magyar állampolgár nem tölt be. Majd jelezte, hogy hamarosan a kormány beterjeszti az új idegenrendészeti törvényt és várja ahhoz az ellenzék javaslatait. – Magyarország a magyaroké – zárta mondatait.

A jobbikos Lukács László György is hasonló témát vetett fel és arra volt kíváncsi, hogy amikor nemrégiben Kínában találkozott az ázsiai ország vezetőjével, megállapodott-e vele valamiféle vendégmunkás kvótáról. Emellett javaslatot tett rá, hogy népszavazás keretében kérdezzék meg a magyar lakosságot arról, hogy együtt kívánnak-e élni a külföldről érkező munkásokkal. Orbán Viktor válaszában ismét a hamarosan benyújtandó, a vendégmunkásokra vonatkozó javaslatra hivatkozott, amely „a legszigorúbbak közé tartozik”, ezért legfeljebb 2-3 éves itt tartózkodást tesz lehetővé. Felidézte, hogy miközben 2010-ben 57 százalék volt foglalkoztatottság az országban, ez ma 75 százalék, ezért a politikájuk folytatására van szükség.