ORFK: több mint tízezren érkeztek pénteken Ukrajnából

ORFK: több mint tízezren érkeztek pénteken Ukrajnából

Ukrajnából érkezett menekülteket regisztrálnak a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitpontban 2022. április 22-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország területére pénteken az ukrán-magyar határszakaszon 4644 ember lépett be, míg a román-magyar határszakaszon belépők közül 5736-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-vel.

A beléptetettek közül a rendőrség 756 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – tájékoztatott az ORFK.

Közölték azt is, hogy az ukrajnai háború elől pénteken 584 ember, köztük 223 gyermek érkezett Budapestre vonattal. A különvonatokkal Kőbánya felső vasútállomásra érkező menekülteket buszokkal vitték a BOK csarnokba – tették hozzá.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőr képzésben résztvevőkkel Kőbánya felső vasútállomáson és a BOK csarnokban segíti az Ukrajnából vonattal érkezőket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is – közölte a BRFK szombaton a police.hu oldalon.

Címkék: Ukrajna, menekültek, ORFK