Otthonról vásárolna élelmet? Leghamarabb tíz nap múlva hozzák ki

Otthonról vásárolna élelmet? Leghamarabb tíz nap múlva hozzák ki

Üres áruházi polcok (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem bírják a hazai online élelmiszer-áruházak a vásárlók rohamát: aki házhoz szeretné rendelni a nagybevásárlást, annak legalább tíz napot kell várnia. Szombat délelőtt próbaképpen a szerkesztőségünk budapesti, ferencvárosi címére néztük meg a lehetséges kiszállítási időpontokat. A Spar és a Tesco csak tíz nap múlva, március 24-én, kedden hozta volna ki a rendelést, de még rosszabb a helyzet az Auchannál: ők csak két nappal később, csütörtökön (március 26.) tudnák teljesíteni a rendelést.

Nem mindenki ilyen szerencsés – vannak olyan budapesti lakcímek, amelyekre márciusra már egyáltalán nincs szabad időpont. Az Auchan egyébként egy tájékoztatót is kitett a honlapjára az alábbi szöveggel:

A megnövekedett élelmiszer rendeléseink (élelmiszerek, papíráru, háztartási vegyi áru) miatt az alábbiakról tájékoztatjuk:

• Szállítási kapacitásaink terheltek, az időkapuinkban látható információk valósak.

• Vállalatunk teljes csapata a beszállítóinkkal közösen azon dolgozik, hogy minden áruházunkban elérhetőek legyenek termékeink, így az online rendeléseket kiszolgáló 3 áruházunkban is. Ennek ellenére a megnövekedett terhelés miatt a helyettesítő termékek aránya is megnövekedhet és előfordulhat, hogy bizonyos terméktípusokból helyettesítő terméket sem tudunk szállítani.

• A szokásostól lényegesen nagyobb megrendelések futár kollégáinkra is nagy terhelést rónak, ezért arra kérjük vásárlóinkat, hogy a termékek átadásakor szíveskedjenek kollégáink kéréseit maradéktalanul betartani!

Korlátozza a Tesco a megvásárolható mennyiségeket a járvány miatt | Magyar Hang

A 24.hu birtokába jutott, a magyar vásárlóknak kiküldött levele szerint a Tesco hipermarketlánc korlátozza az egyes termékekből online megvásárolható mennyiségeket. Ahogy írják, erre a koronavírus-járvány miatt kényszerülnek. „Ahhoz, hogy mindenki hozzáférhessen az alapvető termékekhez, egyes kategóriákon belül 12 darabban maximalizáljuk a megvásárolható mennyiséget vásárlónként; mindent megteszünk annak érdekében, hogy áruházaink polcait folyamatosan feltöltsük, de ebben az időszakban előfordulhat, hogy egyes termékek átmenetileg kisebb mennyiségben vagy egyáltalán nem elérhetők."