Paktum-pengeváltások

Paktum-pengeváltások

Szentkirályi Alexandra választási plakátja a Mester utcában (Fotó: Magyar Hang/Katona Mariann)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„VVSzandi először elherdált 500 millió forint adófizetői pénzt a kampányban, majd ijedtében azelőtt kiugrott a villából, mielőtt a nézők szavazhattak volna róla” – írja Magyar Péter Szentkirályi Alexandra volt főpolgármester-jelöltről, a Fidesz leendő fővárosi frakcióvezetőjéről, miután Szentkirályi arra kérte videóüzenetben Vitézy Dávidot, hogy „ne menjen bele” a Karácsony-Magyar paktumba. 

Erre reagált Vitézy is, amikor a Facebookon azzal dobta vissza a labdát a főpolgármester-választáson az ő javára visszaléptetett Szentkirályinak, hogy – idézzük – „Karácsony főpolgármester júliusban, a győzelme jogerőssé válása után egyből azt mondta, hogy minden új budapesti frakcióval leül egyeztetni. Eltelt azóta több, mint két hónap, minket nem keresett. Ezek szerint titeket igen – mit tudsz, mire utalsz, mi készül? Veletek vagy a kormánnyal egyeztetett a Városháza vezetése? Jelöltök főpolgármester-helyettest? Köszönöm, ha ezeket tisztázod, különösképp azon sajtóhírek fényében, melyek szerint mostanában sűrűn keresi a kormányzattal az új párbeszéd, akár a háttéralku lehetőségét a főpolgármester.

Magyar Péter nem volt ennyire kedves, amikor azt írta: Szentkirályi, két hónapos nyaralásáról visszatérve, újra szórakoztatni kezdte a budapesti nagyérdeműt. „Most épp Karácsony-Magyar paktumról értekezik, miközben a saját propagandamédiája attól hangos, hogy én zsarolom a főpolgármestert. Ezenfelül Szandi ma már politikai tanácsadónak is felcsapott, ha már politikusként nem kértek belőle a budapestiek. Most épp Vitézy Dávidnak ad kéretlen tanácsokat. Szerintem mindenki jobban járna, ha Szandi a kaszinókban tenné meg a tétjeit. Ott legalább mindig nyer. Vagy ha veszít, akkor is a családban marad a lóvé” Ez utóbbi kijelentésével Magyar Péter arra utalt, hogy korábban részben Szentkirályi Alexandra férje, vagyis Szalay-Bobrovniczky Kristóf vette át az elhunyt Andy Vajna kaszinóvállalkozásait. .