Pedofilellenes törvénycsomagot terjeszt elő a DK

Pedofilellenes törvénycsomagot terjeszt elő a DK

Plüssmacikat, valamint Varga Judit és Novák Katalin fotóját ragasztotta ki a Societas Fidesz-irodák ajtajára 2024. február 7-én (Fotó: MSZP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pedofilellenes törvénycsomagot terjeszt az Országgyűlés elé a DK – közölte Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese. A jogszabály-tervezet szerint a pedofilok bűnsegédeit is örökre eltiltanák a gyermekekkel kapcsolatos foglalkozásoktól, továbbá megtiltanák, hogy a jövőben a pedofilok vagy bűntársaik valaha is elnöki kegyelmet kaphassanak. „Meg fogjuk védeni a gyerekeinket és az unokáinkat a Fidesztől és nem fogjuk hagyni, hogy a pedofilsimogató Novák Katalin és az Orbán-kormány még több pedofil bűnözőt engedjen szabadon!” – fogalmazott a DK közleménye szerint Arató Gergely, aki Novák Katalint pedofilsimogatónak nevezte. Szólt arról is, hogy a kegyelmi döntésnek van egy kevésbé ismert, ám annál felháborítóbb következménye is, K. Endre minden akadály nélkül visszatérhet olyan munkakörbe, ahol ismét gyerekekért felelhet.

Korábban a Momentum is jelezte, határozati javaslatot fognak benyújtani azt célozva, hogy pedofil bűncselekmények elkövetői és bűntársaik ne részesülhessenek elnöki kegyelemben.

Akcióba lendült a Societas is, az MSZP ifjúsági szervezete leragasztott szájú plüssállatokat, valamint egy Varga Judit korábbi igazságügyminisztert és Novák Katalint ábrázoló plakátokat helyezett ki több budapesti Fidesz-irodára. A szervezet Facebook-posztja szerint a plakáton a „pedofil-mentegetőknek nincs hely a magyar közéletben” felirat szerepel. A szervezet közölte, kiállnak az elhallgattatott áldozatok mellett. „Ne maradjatok csendben, ne hagyjátok, hogy elhallgattassanak titeket! Mellettetek állunk! A Societasnak minden fiatal, minden gyermek épsége fontos” – írták. A Societas szerint Novák Katalinnak azonnal el kell tűnnie a közéletből Varga Judittal együtt, aki – mint korábban kiderült – ellenjegyezte Novák döntését. Nem képviselheti Magyarországot az EP-ben ilyen politikus – mondták.