Program karantén idejére: egy napig ingyen elérhetők a Müpa koncertfelvételei

Program karantén idejére: egy napig ingyen elérhetők a Müpa koncertfelvételei

Babos Gyula. Forrás: mupa.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Bár a szó szoros értelmében vett közös ünneplés a rendkívüli körülmények miatt ezúttal sajnos elmarad, kedves látogatóinknak mégsem kell lemondaniuk a Müpa-élményről. Március 14-én ugyanis mindenki számára megnyílik a Müpa digitális médiatára, ahol 80 HD-minőségű koncertfelvétel és több mint 40 irodalmi est felvétele tekinthető meg online, ezúttal regisztráció nélkül." - írja a Művészetek Palotája honlapja.

Így – bár nem a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban –együtt ünnepelhetnek a zene és a kultúra rajongói, a Müpa online felületein találkozva és egy különleges virtuális közösséget alkotva, a világ bármely pontján, fogalmaz az állami kulturális intézmény.

"Így – bár nem a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban –együtt ünnepelhetnek a zene és a kultúra rajongói, a Müpa online felületein találkozva és egy különleges virtuális közösséget alkotva, a világ bármely pontján.  Ennek köszönhetően újra élvezheti Gyenyisz Macujev zongoravarázslatát, láthatja Kocsis Zoltánt, amint Bartók legszebb műveit vezényli, hallhatja az operadíva Joyce DiDonato királynői áriáit, a jazzrajongók pedig Donny McCaslin, a Take 6 vagy akár Tommy Emmanuel előadását is újraélhetik. A könnyedebb műfajok kedvelőinek is bőven van miből válogatniuk: a Punnany Massif, a 30Y, az Irie Maffia vagy épp Akkezdet Phiai koncertje is elérhetővé válik, de a tánc és irodalom szerelmesei is megtalálhatják kedvenceiket.„”

A koncertfelvételeket ezen a linken éri el, a digitális irodalmi videóikat, irodalmi estjeik felvételeit pedig itt.