Részlegesen újranyithat a tatabányai kórház

Részlegesen újranyithat a tatabányai kórház

Képünk illusztráció, az nem a tatabányai kórházban készült (Fotó: Glix.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Müller Cecília országos tiszti főorvos szerdai levelében részlegesen feloldotta a tatabányai Szent Borbála Kórházat érintő járványügyi zárlatot – közölte az intézmény, amelyet a 444.hu idéz. Így csütörtöktől újranyithatnak egyes osztályok, szakrendelések és diagnosztikai egységek.

A kórházat április 28-án zárták be, mert túl sok orvos, ápoló és beteg fertőződött meg koronavírussal. Ennek a  kórháznak az alkalmazottja volt az egyetlen egészségügyi dolgozó is, aki Magyarországon eddig belehalt a betegségbe. És ez az a kórház, amellyel kapcsolatban megírtuk, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) április 28-i keltezésű határozata alapján – amelyet Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő osztott meg – akkoriban csak a betegek koronavírus-tesztelését rendelték el, az intézmény egészségügyi dolgozóiét nem.

Tatabányai kórház: 46 dolgozó kapta el a koronavírust | Magyar Hang

„Napi adatok szerint kilencvenhét munkatársunk esett ki a munkából, eredményükre még várunk. Negyvenhat igazolt fertőzött kollégánk van, közülük egy kap kórházi kezelést, lélegeztetőgépen kórházi dolgozó nincs" - vette észre a 444.hu a tatabányai Szent Borbála Kórház Facebookon közzétett közleményét.

A betegek közül április végéig 58 esetében mutatták ki a vírust, közülük négyen meghaltak. A bezárást elrendelő határozat súlyos hibákat is említett, és bár a főigazgató szerint nem hibáztak, hírek szerint volt néhány osztály, ahol hanyagul vették a védekezést. Ugyanakkor a város polgármestere is állítja, kevés volt a védőfelszerelés is.