Robbanás volt egy budapesti autószerelő műhelyben

Robbanás volt egy budapesti autószerelő műhelyben

Tűzoltók, képünk illusztráció (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Robbanás történt, majd tűz ütött ki a fővárosban, a XIX. kerületi Vécsey utcában egy autószerelő műhelyben vasárnap délben - tájékoztatta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Hozzátette: a fővárosi tűzoltók a lángokat már eloltották, de még dolgoznak a helyszínen. A robbanást egy gázüzemű autó tartálya okozhatta, ezután keletkezett a tűz a 200 négyzetméteres épületben – mondta Kisdi Máté. A katasztrófavédelem kora délutáni tájékoztatása szerint a tűzoltók még a helyszínen dolgoznak, a beavatkozás idejére szünetel a villamosforgalom az Üllői úton.

Az MTI úgy tudja, hogy egy ember megsérült a balesetben. Ezzel kapcsolatban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője később nyilatkozott is a hírügynökségnek: két mentőegységet riasztottak a robbanáshoz, a helyszínen egy sérültet kellett ellátni. A 37 éves férfi könnyebb sérültnek minősült, horzsolásokat és enyhe, kis kiterjedésű égési sérülést szenvedett, valamint a bokáját fájlalta. Ellátták a sebét, majd a baleseti sebészet ügyeletére szállították.

FRISS: A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint újra a teljes vonalon jár az 50-es villamos az Üllői úton, valamint az 93A és a 136E autóbuszok is az eredeti útvonalon közlekednek ismét.