Rogán Antal: Az én lelkiismeretem nyugodt

Rogán Antal: Az én lelkiismeretem nyugodt

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (b2) beszél a meghallgatásán az Országgyûlés gazdasági bizottságának ülésén a Parlamentben 2023. november 14-én. (MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rogán Antal – korábban tett ígéretéhez híven – interjút adott a választások után a 444-nek. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az előzetesen kitett részletek alapján azt állítja, hogy nem vett részt abban a beszélgetésben, amiből később megszületett a Schadl-ügy vádiratából származó hírhedt idézet: „Tónival, Barbarával és Ádámmal”.

– Ha Judit ezeket komolyan gondolta, akkor finoman szólva alaptalan dolgokat állított – ezt már akkor mondta a miniszter, amikor a hangfelvételről faggatták, amit korábban még Magyar Péter hozott nyilvánosságra. „De megkérdeztem erről utána, és azt mondta, hogy értsem meg, abban a szituációban már bármit elmondott volna, csak hogy szabaduljon a férjétől. Én ezt a magyarázatot elfogadom, főleg utólag, sok dolog ismeretében, amit a volt férjéről tudni kell” – mondta Rogán.

A 444 megkérdezte arról is, hogy a Schadl-ügy nyomozati anyaga szerint egy Grécs László nevű orvos arról beszélt, hogy 35 éves nagy üzletről beszélgetett „Tónival, Barbarával és Ádámmal”. A beszélgetés tartalmáról pedig Fürcht Pál főügyész mondta ki: a Tóni itt Rogán Antalt jelenti. Erre a miniszter azt válaszolta, hogy nyugodt a lelkiismerete, mert nem vett részt ilyen beszélgetésben. Magyarázata szerint alaptalanul hivatkoztak rá. „Amióta felügyelem a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat, van módom látni, hogy hányan hivatkoznak rám és másokra olyan emberek, akik azt sem tudom, hogy kicsodák” – fejtette ki.