Rogán Antallal és Kubatov Gáborral is egyeztethetett Simonka a büntetőügyéről

Rogán Antallal és Kubatov Gáborral is egyeztethetett Simonka a büntetőügyéről

Simonka György és Orbán Viktor a Karmelita kolostorban 2019. július 12-én (Fotó: Simonka György Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Simonka Gyögy ügyében a koronatanú arról beszélt ügyészségi vallomásában, hogy tudomása szerint a Fidesz volt politikusa egyeztetett a büntetőeljárásról Rogán Antallal, Kubatov Gáborral, akiktől információkat is kapott ügyéről, sőt – szerinte – Simonka arra is utalt, hogy az érdekében az eljárást is befolyásolják – tudta meg a 24.hu.

A több mint négy éve kezdődött eljárás bírósági tárgyalásátújra elhalasztották, ezúttal novemberre, akor kerülhet sor, J. Gábor, a vád egyik legfontosabb tanújának meghallgatására, őt az ügy egyik koronatanújának nevezte a portál. A tanú elsősorban Simonkától, de az ügy más szereplőitől hallottakról adott számot a hatóságoknak. Állításai nehezen ellenőrizhetők, mivel azok többnyire személyes beszélgetésekből erednek. Ugyanakkor arra utalnak, hogy bizalmas kapcsolat volt Simonka György és J. Gábor közt, aki az eljárás elején még gyanúsítottja volt az ügynek, később vált az ügyészség fontos tanújává.

Egykori bizalmasa szerint Simonkának az volt „B terve”, hogy a zöldhatáron menekült volna a letartóztatás elől Romániába, ahol jó kapcsolatokat alakított ki román politikusokkal. A tanú szerint Simonka azt is elmondta neki, hogy több olyan információval is rendelkezik, amely bizonyítja, Magyarország milyen módon avatkozott bele a román belügyekbe, és hogy a román szervek már többször tettek neki ajánlatot, adja át információit ezzel összefüggésben.

Címkék: Simonka György