„Nem félsz, hogy telibe verik a pofádat?” – kérdezték Soproni Tamást az Airnbnb-s szavazás miatt

„Nem félsz, hogy telibe verik a pofádat?” – kérdezték Soproni Tamást az Airnbnb-s szavazás miatt

Soproni Tamás (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az Airbnb-üzemeltetők (ön)hergelése sok jóra nem vezet – erről írt Soproni Tamás, Terézváros polgármestere annak kapcsán, hogy a kerületben hamarosan szavazást tartanak arról, hogy betiltsák-e a rövid távú lakáskiadás ezen formáját. A politikus posztjának apropója, hogy egy férfi trágár, fenyegető üzeneteket küldött neki az ügy kapcsán. Többek közt azt kérdezte tőle, hogy nem fél-e attól, hogy „valaki telibe veri a pofáját”, de azt is, hogy „Csicska Tomi, nyugodtan alszol mostanság?”.

Soproni viszont arról írt, hogy büszke, hogy egy tisztességes, minden itt élőt bevonó folyamatban megkérdezik a helyieket, mit gondolnak a rövid távú szálláshelyekről. – Korrektül járunk el, minden tájékoztatást megadunk a terézvárosiaknak, kerekasztal-beszélgetést szervezünk a témában, és lehetőséget biztosítunk mindenki számára, aki szeretné eljuttatni a véleményét a helyieknek. Szóval nyugalom! – tette hozzá. Emellett arra kérte a különböző érdekvédelmi csoportok, fórumok vezetőit, hogy intsék inkább nyugalomra az üzemeltetőket, mert maguk ellen játszanak ezzel a stílussal. – Tessenek bátran kampányolni, beszéljenek a helyiekkel, győzzék meg őket arról, hogy mennyivel több előnye van számukra az Airbnb-knek, mint hátránya! De tegyék mindezt kulturáltan! – zárta posztját.