Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz vakcinaszállítmány Budapestre

Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz vakcinaszállítmány Budapestre

Az orosz vakcinát készítik elő a szállításra (Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hamarosan elindul Budapest felé az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány – ezt Szijjártó Péter közölte. Mint írta, vasárnap délután Moszkvától nem messze már megkezdődött az összesen 280 ezer adag vakcina előkészítése a szállításra. A 100 ezer adagnyi második és a 180 ezer első komponens berakodása hosszú órákat vesz igénybe, de még vasárnap este megindulnak a kamionok Magyarország irányába.

Szijjártó Péter január 22-én jelentette be, hogy kétmillió adag, vagyis egymillió ember beoltásához elegendő vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól. Az első, 20 ezer oltására elég szállítmány február elején meg is érkezett, és a regisztrált 60 év felettiek oltására felhasználták a megyei kórházak oltópontjain. Hétfő este újabb 100 ezer ember oltásához elég vakcina érkezett. Az orosz oltóanyagot kapta meg – mások mellett – Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is.

Közben a legfrissebb hírek szerint továbbra sem érkezett kérelem az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) a Szputnyik V európai uniós használatának engedélyezésére.