RTL: A K&H Bank és több lízingcég is áthárítja a különadót

RTL: A K&H Bank és több lízingcég is áthárítja a különadót

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Áthárítja az ügyfelekre a nagyobb tranzakciós illetéket a K&H Bank, ahogy a lízingcégek többsége is ügyfeleivel fizetteti meg a kétszeresére emelt cégautó adót – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

 

Az enpenzem.hu szúrta ki a K&H Bank friss hirdetményében, hogy a pénzintézet teljes mértékben az ügyfelekre hárítja a tranzakciós illeték emelését. B. Varga Judit, a portál főszerkesztője azt mondta a csatornának, hogy a bankoknak kötelező közzétenniük jó előre a kondíciós változásokat és „megjelent az első fecske”, a K&H Bank augusztustól érvényesíti ügyfeleinél ezt az adóemelést.

A Bankmonitor szerint várhatóan a pénzintézetek többsége az ügyfelekre hárítja majd a többletterhet. Azt mondják, hogy évek óta, amióta létezik, az emberek fizetik a tranzakciós illetéket, most ennek a felső határa nő. Sándorfi Balázs, a Bankmonitor ügyvezetője szerint most is meg fognak jelenni ezek a költségek a fogyasztók által fizetendő díjtételek között.

A cégautó adója is változott, júliustól kétszeresére emelte a kormány, ezt eddig is ügyfeleikre terhelték a lízingcégek a legtöbb szerződés alapján. Kőszegi László, Magyar Lízingszövetség főtitkára szerint a lízingelt kocsik közül százezret érinthet a cégautó adójának emelése.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken még azt mondta, „néhány kis stiklitől" eltekintve nem kell áthárításoktól tartani. Az RTL Klub Híradója szerette volna megtudni, hogy a kormány most hány céggel számol, amely átháríthatja a plusz költséget és ők mire számíthatnak. Interjút azonban nem adtak, csak azt írták, hogy minden érintettet a szabályok betartására kérnek.