Sajtszag buktatta le a Moldovából érkező csempészeket az osztrák–magyar határon

Sajtszag buktatta le a Moldovából érkező csempészeket az osztrák–magyar határon

Sajtot, húst és alkoholt is csempésztek (Fotó: Libertatea)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy kisboltra való élelmiszert és alkoholt találtak az osztrák vámosok egy Moldova Köztársaságból érkező buszban a magyar-osztrák határon – írja a Libertatea.

A huszonöt utas mellett a sofőrök csomagszolgáltatást is üzemeltettek: élelmiszerpakkokat szállítottak a nyugaton dolgozó honfitársaiknak. Az egyenruhásoknak először a járművet körüllengő sajtszag lett gyanús, és amikor kipakoltattak minden csomagot, kiderült, hogy összesen 84 kilónyi átható illatú tejtermék volt az autóbuszon. Alkoholból összesen 304 liternyit találtak, de volt 510 kilogrammnyi kiolvadt hús és hal is. Találtak nagy mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt, ezek egy részét már kissé rothadt állapotban. A lap szerint egy guruló kalóriabombát sikerült megállítaniuk a hatóságoknak.

A lefoglalt árukat megsemmisítik, mert a hatóságok szerint „az állati és növényi eredetű élelmiszerekre vonatkozó szigorú behozatali szabályok jó okkal léteznek: megelőzik a járványok és betegségek kitörését”. A három buszsofőrt fejenként 1300 eurós bírsággal sújtották.

Címkék: csempészet, Moldova, sajt