Sávos kompenzációt dolgozott ki futárjainak a Wolt

Sávos kompenzációt dolgozott ki futárjainak a Wolt

Futártáskákból építettek piramist a tüntetők 2022. július 12-én. (Fotó: Gulyás Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egyik legtöbb futárt alkalmazó magyarországi vállalat, a Wolt megoldási javaslattal állt elő azok számára, akik a katatörvény megváltoztatása miatt nem tudják a korábbi formában folytatni munkájukat – írta meg a Telex szerdán délután a cég közleménye alapján.

Eszerint új, sávos kompenzációs rendszert vezetnek be, ami „az adminisztrációs költségeket fedező 10 ezer forinttól egészen akár 120 ezer forintig enyhíti a futárok többletköltségeit”. A közlemény arra is kitért, a kompenzáció arányos a futárok által elvállalt címekkel, így az általuk keresett összeggel és a Wolt számításai szerint a futárok többletköltségeinek jelentős részét fedezi. Ezen felül olyan könyvelő-partnereket ajánl a cég az érintetteknek, akik kedvezményes árakkal várják az egyéni vállalkozóként dolgozó futárokat.

A Wolt egyébként felmérést végzett a futárok körében, amiből az derült ki, hogy a többségük, több mint 80 százalékuk átalányadózóként szeptember után is folytatja a kiszállítást.

Azt követően, hogy a kormány módosítása miatt a katások a ősztől csak magánszemélyeknek számlázhatnak, a futárok tiltakoztak a leghangosabban a gyakorlatilag az egyik napról a másikra történő változtatás miatt.