Sebességmérő kerül több terézvárosi központi csomópontba

Sebességmérő kerül több terézvárosi központi csomópontba

Andrássy út (Fotó: Wikipédia/Mister No)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sebességmérőt vásárol a terézvárosi önkormányzat, és a kerület négy pontjára a kihelyezésre alkalmas trafiboxot is telepít – közölte a budapesti VI. kerület önkormányzata. A lapunknak is megküldött közleményükben azt írják: „mindezt azért, hogy biztonságosabb legyen kerület közlekedése, és a rendőrség közreműködésével kiszűrjék és felelősségre is vonják a gyorshajtókat”.

– A trafipax állomások helyeiről a BRFK, a kerületi rendőrkapitányság és a fővárosi rendészet iránymutatásai alapján döntött az önkormányzat – közölték. Így trafibox kerül a jövő évben az Andrássy út-Izabella utcai csomópontba, az Andrássy út-Munkácsy utcai csomópontba, a Podmaniczky utca-Izabella utcai csomópontba és a Podmaniczky utca-Rippl Rónai utcai csomópontba.

Az önkormányzat szerint a sebességmérő állomások előnye, hogy egy mozdulattal 180 fokban elfordítható, így két irányból is alkalmas sebességmérésre, a helyi rendőrökön múlik, hogy mikor, milyen irányból ellenőrzik a közlekedőket.

A közlemény idézte a momentumos Soproni Tamás polgármestert, aki a döntés indoklásában elmondta: „Más települések tapasztalatai azt mutatják, hogy ahol ilyen box és mérő van, ott nincs gyorshajtás és csökken a balesetek száma. Pontosan ezt várjuk mi is, látványos javulást a közlekedési morálban és a baleseti statisztikákban. Az a 35 millió forint, amit a megvalósításra önkormányzatunk biztosít, nem csak az itt élők, hanem valamennyi budapesti biztonságát szolgálja, az autósokét is.”