Semjén munkájának része a papsággal való kapcsolattartás

Semjén munkájának része a papsággal való kapcsolattartás

A megszentelés. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Milyen kapcsolatban áll Ön Bese Gergővel, a NER immár bukott sztárpapjával?” – kérdezte írásban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől Vadai Ágnes, a DK parlamenti képviselője, aki egyúttal jelezte azt is, hogy nem fogadná szívesen azt a választ, hogy semmilyenben, hiszen van közös mosolygós fotójuk. Vadai szerint a kérdés azért aktuális, mert a kormányközeli pap azzal bukott le a múlt héten, hogy homofób kijelentései ellenére melegpartikon vett részt és tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal.

Nos, Semjén Zsolt nem maradt adós a válasszal. Bese Gergő nevét nem említve azt írta, hogy – idézzük – „Tájékoztatom, hogy a papsággal, lelkészekkel való kapcsolattartás a munkám része. Az említett személlyel a Karmalitában – a munkahelyemen – szokásos épületmegáldáson találkoztam”. Semjén ugyanakkor megjegyzi, hogy a kérdés nem érint kormányzati feladatot, vagyis nem is lett volna kötelező válaszolnia.

Címkék: Semjén, Bese