Simonka a tatárjáráshoz hasonlítja a Fidesz Dél-Békésben végzett pusztítását

Simonka a tatárjáráshoz hasonlítja a Fidesz Dél-Békésben végzett pusztítását

Simonka György és Orbán Viktor a Karmelita kolostorban 2019. július 12-én (Fotó: Simonka György Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pusztaottlakán közel 70 százalékos többséggel választották meg polgármesternek Simonka Györgyöt, aki 2006 és 2014 között már vezette a háromszáz lelkes békési települést a Fidesz színeiben, és országgyűlési képviselő is volt. A korrupcióval vádolt Simonka, akire az ügyészség nyolc és fél év börtönt kért, azóta eltávolodott a Fidesztől, és a Fidesz is eltávolodott Simonkától.

A 24.hu most megkereste a politikust. Simonka szerint az ügyészség „hamis szakértői véleményekkel, pszichikai kényszervallatásokkal és hihetetlen, egyben hamis vallomásokkal támasztotta alá a vádiratát”. Úgy gondolja, sokak tyúkszemére rálépett, ezért akarják levadászni. Fideszes országgyűlési képviselő utódjáról sincs valami nagy véleménnyel. Mint mondta, „Erdős Norbert nagyobb pusztítást végzett a dél-békési Fideszben, mint a pestis!” A Fidesz térségben végzett pusztítását már egyenesen a tatárjáráshoz hasonlította.

A Simonka-per egyébként 56 hónapja húzódik, és februárban kezdték újra teljesen a nulláról. A bűnszervezetben elkövetett, 1,4 milliárdos károkozással vádolt Simonka és 32 társa (köztük felesége, unokahúga, és mindenféle rendű és rangú egykori üzlettársa) ügyének tárgyalása 2020 januárjában kezdődött.