Simonka György: Ha a Tisza Párt nyer, és felkérnek, akkor nekik fogok segíteni

Simonka György: Ha a Tisza Párt nyer, és felkérnek, akkor nekik fogok segíteni

Fotó: Facebook/Simonka György

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Simonka György volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége. A volt fideszes országgyűlési képviselő nemrég jelentette be, hogy független jelöltként kíván indulni a 2026-os országgyűlési választásokon. Pusztaottlaka polgármestere az interjúban elmondta : úgy érzi, így jobban képviselheti Dél-Békés érdekeit, mint pártpolitikai keretek között.

Szerinte mindenképp meg fogja tudni nyerni a választást, ugyanis „mind a Tisza Párt, mind a Fidesz, mind pedig a DK pártpolitizálnak, nem is tudnak ettől eltérni... én pedig egyetlen egy dolgot fogok kérni az emberektől, hogy arra szavazzanak, hogy én Dél-Békést, a körzetünket képviseljem, ne pedig a pártpolitikát”. Ugyanakkor továbbra is a Fidesz tagja. „Abban a pillanatban megszűnik a tagságom, amikor elindulok valamelyik Fidesszel szemben.”

Az esélyeket is felvázolta: szerinte 2026-ban ki-ki meccs várható a Fidesz és a Tisza Párt között. „A Tisza Párt már nem fog erősödni, de a Fidesz még sokat fog gyengülni, és valamelyikük meg fogja nyerni a választást” – fogalmazott. Ő a maga részéről azokkal a pártokkal fog együttműködni, akik valódi támogatást nyújtanak Dél-Békésnek, kivéve a Demokratikus Koalíciót, akikkel szerinte senki nem akar majd a jövőben együtt dolgozni. Simonka elmondása szerint ő azt a pártot fogja támogatni, amelyiknek a választók nagyobb bizalmat szavaznak. Így tehát „ha a Tisza Párt fog nyerni és felkérnek és segítségre van szükség, akkor nekik fogok segíteni” – összegzett a politikus.

Arról is beszélt, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter szerinte bosszúból indította el az ellene zajló büntetőügyet. Sőt, állítása szerint Lázár azt mondta neki, ha az útjába áll, elvágja a torkát. „Nagyon sok esetben léptem a Lázár János tyúkszemére...” – például akkor, amikor megpróbálta megakadályozni, hogy a miniszter „megszerezze a mezőhegyesi ménesbirtoknak az óriási vagyontömegét”. Simonka György és társai ellen 2019-ben emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsították őket. A politikus annak ellenére nyerte meg a június 9-i polgármesterválasztást Pusztaottlakán, hogy még folyik ellene a büntetőper: jelenleg is 1,4 milliárd forintos károkozással vádolják 32 társával együtt.