Sneider Tamás: Egyáltalán nem merült fel a lemondásom

Sneider Tamás: Egyáltalán nem merült fel a lemondásom

Sneider Tamás pártelnök a Jobbik évadnyitó rendezvényén a budapesti Dürer Kertben 2019. február 2-án (Fotó: György Zsombor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fel sem merült, hogy lemondjon a Jobbik elnöki posztjáról Sneider Tamás a vasárnapi európai parlamenti választáson elért csúfos eredményeik után – ezt maga a pártelnök közölte a Magyar Hanggal hétfőn kora délután a parlament folyosóján. Azt mondta, hogy ilyen kérés nem érkezett hozzá, vagyis úgy tűnik, az őszi önkormányzati választásig ő fogja vezetni a pártot.

Sneider Tamás arról is beszélt lapunknak, hogy az elmúlt egy évben eleve csődkormányzás zajlott a Jobbiknál, nem is nagyon volt olyan, aki el akarta volna vállalni ezt a feladatot. Az Állami Számvevőszék által kiszabott összesen egymilliárd forintos gigabírságot említette, a belső bomlasztási kísérleteket, illetve a médiában megjelent karaktergyilkosságokat, ezek szerinte mind hozzájárultak a komoly visszaesésükhöz.

A pártelnök elismerte, hogy nem tudták mozgósítani a szavazóikat, ezért alakult úgy, hogy a korábban magát még az ellenzék legerősebb pártjának hirdető Jobbik mindössze 6,41 százalékot ért el, és megelőzte őket a Demokratikus Koalíció, a Momentum, de még az MSZP-Párbeszéd szövetség is. Ám úgy véli, hogy támogatóik nem átpártoltak más pártokhoz, hanem egyszerűen otthon maradtak. Az viszont még kérdés, hogy a néhány hónap múlva esedékes önkormányzati választáson vajon megmozdulnak-e. – Nem lesz könnyű – mondta a politikus, abban bízva, hogy a vasárnapi eredmény a velük szimpatizálókat is sokkolja és talán felhajtó ereje lesz.

Sneider

Tamás azt is elmondta, hogy sok mindenen változtatni kell a

pártstruktúrában, a szervezettségben, a mozgósításban, „nagyon

sok ilyen típusú reformot” fog végrehajtani. Erről konkrétat

még nem árult el, de az kiderült, hogy Szabó Gábor pártigazgató

pozíciója ugyan biztos, viszont lesznek feladatok, amiket a jövőben

inkább másra bíznak. Ilyen lehet a toborzás, ebben a kérdésben

ugyanis a fiatalok talán jobban tudják használni a mai kor

lehetőségeit.

A Jobbik elnöke elárulta azt is, hogy ott akart lenni vasárnap este a választási eredmények hivatalos bejelentése utáni sajtótájékoztatón, de Gyöngyösi Márton és Jakab Péter szerinte mindent elmondott, ő pedig már csak biodíszlet lett volna.

Ha érdeklik a további hírek, az EP-választások utáni eseményekről a percről percre tudósításunkban olvashat.