Stabil a megkéselt orvos állapota

Stabil a megkéselt orvos állapota

A volt MÁV kórház (jelenleg Honvédkórház II. telephely). Fotó: Wikipédia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint írtuk, csütörtök éjjel 23 óra 20 perc körül egy beteg késsel megszúrta az őt ellátó ügyeletes orvost Budapesten, egy VI. kerületi kórházban. A szervezetileg a Honvédkórház II. telephelynek hívott egykori MÁV kórházban támadt az orvosára egy beteg. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy a VI. Kerületi Rendőrkapitányságának járőrei már a helyszínen elfogták az elkövető 54 éves G. Imrét.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ pénteken a Facebook-oldalán azt írta: az azonnali ellátásnak és műtétnek köszönhetően stabil az állapota annak az orvosnak, akit az intézmény egyik osztályán kezelt beteg egy késsel mellkason szúrt. Az eset kapcsán a rendőrség büntetőeljárást folytat.
A kórház hozzátette: további információt a beteg jogaira és a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adhatnak.

Az esetről a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken számolt be a police.hu oldalon. Azt írták: az 54 éves elkövetőt a rendőrség a kórházban őrzi, és az ügyben emberölés kísérletének gyanúja miatt indult vizsgálat. A 39 éves orvos a szúrás következtében életveszélyesen megsérült.

(MTI)