Stummer Süli Jánost is meghívja a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésére

Stummer Süli Jánost is meghívja a nemzetbiztonsági  bizottság rendkívüli ülésére

Stummer János (Fotó: Stummer János Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Süli János Paksi bővítésért felelős miniszter is meghívót kap tőlem a Nemzetbiztonsági bizottság hétfői ülésére, miután a mai délelőtt folyamán a Direkt36 újabb cikkéből nyilvánosságra került, hogy Aszódi Attila paksi bővítésért felelős államtitkár hivatali telefonszáma is szerepel az NSO-ügyfelek által kiválasztott telefonszámokat tartalmazó adatbázisban – írja Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke a közösségi oldalán.

A beruházást övező politikai vitáktól függetlenül Süli János meghallgatását indokolja, hogy a paksi bővítés ügye nemzetbiztonsági kérdés – teszi hozzá.

Az ellenzéki politikus aggasztónak tartja a beruházást irányító kormánytisztviselők esetleges megfigyelésének hírét, továbbá a nyilvánosságban is megnyitná azt a kérdést, hogy a Fidesz és a kormány holdudvarában Aszódi Attilán kívül kiket figyelhettek meg még ezzel az eszközzel az utóbbi évek során.

Stummer bízik abban, hogy Halász János fideszes alelnök és képviselőtársai változtatnak korábban nyilvánosságra hozott álláspontjukon és eljönnek a hétfői bizottsági ülésre, biztosítva ezzel az ülés határozatképességét.

– Az ügyet ugyanis „nem létezőként” beállítani egyre kevésbé reális politikai állásfoglalás – zárja bejegyzését az alelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjújában alig ejtett szót a lehallgatási botrányról, arra kérdésre, hogy vajon a nemzetközi nyomásgyakorlás része lehet-e a hír, csak annyit válaszolt, hogy Pintér Sándor már elmondta, amit el lehetett mondani.