Szájer-botrány: megszólalt a Fidesz

Szájer-botrány: megszólalt a Fidesz

Szájer József beszédet mond az Alaptörvény elfogadásának 5. évfordulós rendezvénysorozatához kapcsolódóan megtartott tudományos konferencián a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2016. szeptember 16-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről” – ezt közölte a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja a politikus körül kirobbant botrány kapcsán. Magára az ügyre egyébként nem térnek ki a mindössze három mondatból álló közleményükben, csak annyit írnak, hogy „az egyedüli helyes döntést hozta meg”.

– Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól – zárul a rövid írásuk.

Ismert, kedden délután robbant a hír, hogy a belga rendőrök még múlt pénteken rajtaütöttek egy illegális szexpartin. Egy lakásban tartották meg, miközben Belgiumban akkor kijárási tilalom volt érvényben este 10 óra után. A helyszínről – a belga ügyészség hivatalos tájékoztatása szerint – egy ember az ereszcsatornán, véres kézzel menekülni próbált. Iratok nem voltak nála, a hátizsákjában azonban kábítószert találtak. Végül kiderült, hogy ő volt Szájer József.

A fideszes politikus azt elismerte, hogy jelen volt a „házibulin”, ám az általa felvázolt történet szerint nem menekült. A politikus azt is közölte, hogy nem fogyasztott kábítószert és nem tudja kié a megtalált ecstasy. – Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem – írta, hozzátéve, hogy nem fogyasztott kábítószert, a rendőrségnek fel is ajánlotta, hogy készüljön hivatalos teszt, de ez nem történt meg.

Szájer József már vasárnap lemondott európai parlamenti mandátumáról és bár akkor még az „egyre nagyobb lelki megterheléssel” indokolta döntését, azóta kiderült, hogy ez az ügy volt a háttérben.