Szanyi Tiborék pártja bejelentette: önállóan indul a 2022-es parlamenti választáson

Szanyi Tiborék pártja bejelentette: önállóan indul a 2022-es parlamenti választáson

Szanyi Tibor (Fotó: Magyar Hang/Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom önálló programmal, egyéni jelöltekkel, listával és miniszterelnök-jelölttel készül a 2022-es országgyűlési választásokra – jelentette be a mások mellett a Szanyi Tibor volt szocialista politikus nevével fémjelzett párt közleményében. Arra nem tértek ki, jelöltjeik részt vesznek-e az ellenzéki előválasztásokon.

Mint írták, a párt meggyőződése, hogy a szocializmus megvalósításának, s ennek során a kormányváltás ügyét azzal szolgálja a legjobban, ha választóit egy világos, baloldali jövőkép mellé hívja. – Az IgenSzolidaritás elsősorban a dolgozói osztályok felé fordul, különösen azok felé, akik többnyire nem, vagy csak befogott orral vennének részt a választásokon. Ez egyben azt is jelenti, hogy kapuinkat szélesre tárjuk a civil mozgalmak számára is – mondta Huszti Andrea, a párt elnöke.

Szanyi Tibor közösségi oldalán azt írta az indulással kapcsolatban: „Az IgenSzolidaritás elsősorban a dolgozói osztályok felé fordul, különösen azok felé, akik többnyire nem, vagy csak befogott orral vennének részt a választásokon. Ez egyben azt is jelenti, hogy kapuinkat szélesre tárjuk a civil mozgalmak számára is.”