Százötvenhatra emelkedett a koronavírusban elhunytak száma Magyarországon

Százötvenhatra emelkedett a koronavírusban elhunytak száma Magyarországon

Koronavírusos betegeket szállítanak el a Pesti úti idősotthonból (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

1763 főre nőtt a Magyarországon beazonosított koronavírussal fertőzöttek száma – jelentette péntek reggel a járvánnyal kapcsolatban létrehozott kormányzati tájékoztatási honlap. Mint írják, elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 156 főre emelkedett az elhunytak száma, 207-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 18 főre nőtt Pesti úti idősotthon elhunytjainak száma is. 847 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 63-an vannak lélegeztetőgépen.

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára – közölte a kormányzati tájékoztatási honlap.

Miért az idősotthonok lakói vannak a legnehezebb helyzetben? | Magyar Hang

Több európai országban is a járvány áldozatainak fele szociális intézményben élt. Magyarországon a Pesti úti otthonban alakult ki gócpont.

A cikk végén továbbra is hozzáteszik: „Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.”

Igazolt COVID-19 fertőzöttek száma megyénként, 2020. április 17-én (Grafika: MTI)