Szél Bernadett: Miniszterelnök úr, ez nem kényelmetlenség, hanem Taigetosz

Szél Bernadett: Miniszterelnök úr, ez nem kényelmetlenség, hanem Taigetosz

Szél Bernadett (Fotó: Halász Nóra /Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Élesen kikelt a kórházi ágyak felszabadítása kapcsán előállt helyzet miatt Szél Bernadett. A politikus bírálta, hogy Orbán Viktor az orvosokra hárítja a felelősséget.

– Egyszerűen nincs abban a helyzetben Kásler Miklós és az Emmi, hogy „hazug vádnak” nevezze azt a sokak által megerősített tényt, hogy a kórházak miniszteri utasításra „kirakják az öreg embereket meghalni” – írta Facebook oldalán Szél Bernadett. A független parlamenti képviselő beszámolója szerint pénteken részt vett egy olyan beszélgetésen, ahol azt szervezi a szomszédság, hogy egy idős, agyvérzést kapott, hozzátartozókkal nem rendelkező urat miként fognak ellátni, mert agyműtét után két nappal most hazaküldték.

Szél Bernadett írása szerint pontosan lehetett tudni az érintettek elbeszélése alapján, hogy „milyen embertelen módon ment a kórházi ágyak kiürítése: a húsvéti ünnepek alatt kaptak a családtagok telefont arról, hogy két napon belül vigyék haza magatehetetlen, folyamatos kórházi ellátást igénylő családtagjukat”.

Security Check Required

A politikus külön felháborítónak nevezte, hogy a miniszterelnök „az orvosokra hárítja a felelősséget”. Orbán Viktor ugyanis a péntek reggeli rádióinterjújában orvosi és nem politikai döntésnek nevezte a kórházi ágyak felszabadítását, de azért azt is hozzátette, hogy ez egy „nagy katonai jellegű akció”, ami „okoz kényelmetlenséget”.

– Nem, kedves miniszterelnök úr, ez nem kényelmetlenség, hanem Taigateosz – írta Szél Bernadett. Szerinte a kormány a járványra hivatkozva sorsukra hagyja a beteg embereket és a családjukat, hazaküldenek olyanokat is, akik nem egy „halasztható beavatkozásra” várnak, vagy akik ellátása nem megoldható otthon. A kormányfő által emlegetett, a kórházi ágyak „16 százalékát” érintő döntés kapcsán azt is írta, hogy 10 ezer emberről van szó.

Online tanítanák meg a hozzátartozóknak, hogyan gondozzák a kórházból elbocsátott betegeket | Magyar Hang