Szerelemlakatokkal emlékezett meg a Momentum a magyar és orosz vezetők kölcsönös vonzalmáról

Szerelemlakatokkal emlékezett meg a Momentum a magyar és orosz vezetők kölcsönös vonzalmáról

Forrás: a Momenzum Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három szerelemlakatot helyezett el a Momentum a budapesti orosz nagykövetség kerítésén Valentin nap alkalmából. Az akcióval a két ország vezetőinek vonzalmáról kívántak megemlékezni. Mint azt Facebook-posztjukban írják: „Sajnos hazánkat egy szörnyű szerelem sújtja: a magyar kormány körbeudvarolja Vlagyimir Putyint és leghűségesebb embereit! A háborús bűnös orosz vezetés kegyeit keresi immáron több mint egy évtizede Orbán Viktor. De mit adott nekünk ez a frigy? Túlárazott beruházásokat, amik még évek múlva sem készülnek el, a legmagasabb gázárakat és orosz kémeket a külügyben.”

A párt képviselői szerint három pár uralja az orosz-magyar kapcsolatokat, rájuk egy-egy kerítésre tűzött lakattal hívták fel a figyelmet a momentumosok. Az egyik ilyen pár Orbán és Putyin, a másik Semjén és a volt KGB-s Kirill pátriárka, a harmadik pedig az országok két külügyminisztere.