Szijjártó Péter a mérföldkőnél gratulált Mészáros Lőrincnek

Szijjártó Péter a mérföldkőnél gratulált Mészáros Lőrincnek

(Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala) 

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ma az utolsó sínszál lefektetésével a fővároson kívüli szakasz nyíltvonali vágányépítési munkálatai lezárultak, így a jövő év végére elkészülhetnek a magyarországi munkálatok. Ez az eddigi legfontosabb mérföldkő az új Budapest-Belgrád vasútvonal építése során” – írta szerdai Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki szerint mindez azt jelenti, hogy a V-Híd és partnerei 150 kilométeres kétvágányú vasúti pályát építettek meg, s ezzel nagyjából 300 kilométernyi vágány fektetésére kerül sor.

„Ezzel – írja a külügyminiszter – jövő év végére már teljesen készen lesz a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakasza, ami egy új korszakot nyit a Budapest és Belgrád közötti vasúti közlekedésben”, aki a helyszínen találkozott Magyarország leggazdagabbjainak egyikével, Mészáros Lőrinccel, a kivitelező konzorcium vezetőjével.

Mint ismeretes, a kínai hitelből kínai–magyar együttműködésből épülő beruházáshoz Orbán Vikttor édesapjának bányájából is szállítottak követ. A beruházás összköltsége már 850 milliárd forint felett jár.