Szombattól Budapesten is enyhítenek a korlátozásokon?

Szombattól Budapesten is enyhítenek a korlátozásokon?

A budapesti Corvin Plaza mögötti sétálóutca - visszatér az élet. Fotót: Lukács Csaba

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek éjféltől (azaz szombat 0 órától) ugyanazok a járványügyi szabályok lesznek érvényesek Budapesten, mint vidéken – értesült a Világgazdaság.

A lap úgy tudja, pünkösd hétvégéjétől a kötelező távolságtartás betartásával Budapesten is látogathatók lesznek a sportesemények, megnyithatnak a mozik, illetve kinyithatnak az éttermek belső részei is: kint és bent egyaránt lehet majd fogyasztani, felszolgálni.

Mint ismert, május 18-tól Budapesten is megszűnt a kijárási korlátozás, de egyes védelmi óvintézkedések továbbra is megmaradtak. Vidéken már a vendéglátóhelyek belső tereit is megnyithatták a szolgáltatók, és a szálláshelyek is fogadhattak vendégeket. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint Budapesten május 18-tól kötelező maradt a másfél méteres védőtávolság megtartása, illetve üzletben történő vásárláskor és a tömegközlekedési eszközökön a szájat és az orrot eltakaró eszközt kell viselni.