Tanácskozott a nemzetbiztonsági kabinet

Tanácskozott a nemzetbiztonsági kabinet

Orbán Viktor (Fotó: AFP via Europress/Ludovic Marin)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kedd este összeült a kormány nemzetbiztonsági kabinetje Geszten, a kihelyezett kormányülés helyszínén – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A testület – amelynek tagja mindegyik védelmi ügyekben illetékes miniszter, vagyis Szijjártó Péter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Rogán Antal, Pintér Sándor, illetve Orbán Viktor nemzetbiztonsági főtanácsadója, Biró Marcell – áttekintette a Közel-Keleten kialakult háborús helyzet, az Izrael ellen végrehajtott iráni rakétatámadás fejleményeit és lehetséges következményeit. Jelentést kaptak a térségben tartózkodó magyar állampolgárok biztonsági helyzetéről.

„Konzultáltunk a tel-avivi nagykövetségünket vezető ügyvivővel, miután lefújták az egyórányi légiriadót; a nagykövetségen dolgozó munkatársak és családjaik jól vannak” – közölte előzőleg a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán kedd este. Szijjártó Péter azt írta, jelenleg 426, konzuli védelemre regisztrált magyar állampolgár tartózkodik Izraelben. Azt kérik, hogy aki bajba kerül, azonnal lépjen kapcsolatba a tel-avivi képviselettel vagy a KKM  call centerével. 

– Továbbra is arra kérünk mindenkit, hogy csak abszolút halaszthatatlan esetben utazzon a térségbe, és mindenképpen regisztráljon indulás előtt konzuli védelemre – hangsúlyozta Szijjártó Péter.