Telex: Koronavírusban halt meg az egyik kaszinó biztonsági őre

Telex: Koronavírusban halt meg az egyik kaszinó biztonsági őre

Fotó: Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több, egymástól független forrás is azt állítja, hogy a napokban koronavírus miatt halt meg az egyik budapesti kaszinó, a Las Vegas Casino Tropicana biztonsági őre, egy középkorú férfi – írja a Telex. Arról a kaszinóról van szó, ahol nemrég a lap újságírója rejtett kamerás felvételeket közölt, amelyeken látszik, a járvány ellenére nagy a forgalom, és a vendégekkel sem különösebben tartatják be a járványügyi szabályokat, hiszen többen sem viseltek közülük maszkot a megfelelő, szájat és orrot eltakaró módon.

A lap úgy tudja, a halálesetet követően gyorstesztet csináltattak a dolgozókkal, de az mindenkinek negatív lett, ám mostanra viszont már legalább húszan lehetnek otthon betegség miatt forrásuk szerint. Az illető szerint a dolgozókat is megosztotta, hogy miközben tombol a járvány, a kaszinók ugyanúgy működhettek. –Van, akinek minden forint számít, hogy ne haljon éhen, ezért még az egészségét is képes kockára tenni. Én személy szerint, ezt az egész helyzetet vérlázítónak találtam – mondta a lapnak.

A kaszinók vezetését kérdezte a Telex a halálesetről, és arról is, milyen járványügyi védelmi intézkedéseket tesznek dolgozóik érdekében. Azt írták, hogy „a válaszok megismerésére ön és az ön által képviselt sajtószerv semmilyen jogcímen nem jogosult”, és perelnek, ha újabb valótlan dolgot tesz a lap közzé. Hozzátették azt is, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a járványügyi intézkedéseket a kaszinó dolgozói és a vendégek is betartsák.

A kaszinók ugyan eddig nyitva lehettek, de a csütörtökön bejelentett zárások értelmében hétfőtől be kell zárniuk.