Több mint 220-an kerülhetnek utcára Zalaegerszegen

Több mint 220-an kerülhetnek utcára Zalaegerszegen

Fotó: Eckerle Magyarország Facebook oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2020 elején csoportos létszámleépítésre készül a zalaegerszegi Eckerle Automotive Zala Kft. – írja az Alfahír. Egy német multiról van szó, amely különböző berendezésekkel látja el az autóipar igényeit.

A lap szerint a 225 zalaegerszegi munkavállalót arról tájékoztatták, hogy a társaság vezetése 2019. december 3-án csoportos létszámcsökkentés végrehajtásáról határozott. A döntés hátterében a „külföldi kereslet, a megrendelésállomány lecsökkenése, abból adódóan tulajdonosi döntés értelmében a gyártási tevékenység 2020 év eleji leállítása és így a működéshez rendelkezésre álló források beszűkülése áll”.

Már megkezdték a leépítés első hullámában érintett munkavállalók írásbeli tájékoztatását a munkaviszonyuk tervezett megszüntetéséről. Ebben a december 4-én kelt tájékoztatásban az érintett munkavállalóval sajnálattal közlik, hogy a cég vezetés döntése értelmében a munkaviszonya a legkorábban 30 nap múlva megszüntetésre kerül.

Vásárhelyi László, a cég egyik vezetője hogy jelen pillanatban nincs engedélye információkat kiadni, minden más híresztelés pletyka. Azt azonban elismerte, hogy ugyan most még nem zajlik, de 2020-ban csoportos létszámleépítés indul a cégnél. Arra a kérdésünkre, hogy megszűnik-e a termelés, közölte: jelen pillanatban átstrukturálások, optimalizálások zajlanak, és hogy mit fog hozni 2020 második, harmadik negyedéve, azt ma még nem tudja megmondani.

Az üzem dolgozói közben arról tájékoztatták a lapot, hogy a gyártósorok gépeit el kezdték leszerelni, és elszállítani - ez pedig nem túl reménykeltő.