Több mint 340 millió forintnyi közvetett támogatást kaphat az Elkxrtuk

Több mint 340 millió forintnyi közvetett támogatást kaphat az Elkxrtuk

Az ElkXrtuk című film plakátja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A múlt héten mozikba került Elkxrtuk cím film gyártási költsége jelenleg meghaladja az 1,14 milliárd forintot, amihez az alkotók 343 millió forint társasági adókedvezményes, azaz közvetett állami támogatást vehetnek igénybe – írta a napi.hu a Nemzeti Filmiroda nyilvántartása alapján. A filmgyártók eddig 774 millió forint elköltését igazolták, ami alapján 232 millió forint közvetett állami támogatáshoz jutottak.

A 2006. októberi budapesti eseményeket egy fiktív történet háttereként, sajátos szemszögből ábrázoló Elkxrtuk című filmet - az alkotók műfaji meghatározása szerint politikai krimit - csütörtöktől játsszák a hazai mozik, és az első hétvégén 42 686 néző látta. Ezzel a Filmforgalmazók Egyesülete adatai szerint a harmadik legnézettebb film volt, és négy nap alatt 63,3 millió forint jegybevételt hozott a moziüzemeltetőknek és a forgalmazónak.

A film forgalmazója és gyártója a Mega Film Kiadó Kft., a producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya. A producerek nyilatkozatai szerint a mozifilm gyártására nem kaptak közvetlenül állami támogatást, hanem saját forrásból, hitelből, céges és magántámogatások segítségével állították össze a büdzsét.

 

Címkék: támogatás, Elkxrtuk