Több száz magyar egészségügyi dolgozónak adnának ajándékjegyet a Szuperkupa-döntőre

Több száz magyar egészségügyi dolgozónak adnának ajándékjegyet a Szuperkupa-döntőre

A Puskás Aréna avatóján játszott Magyarország - Uruguay barátságos labdarúgó-mérkőzés 2019. november 15-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az önfeláldozó munkát végző magyar egészségi dolgozók számára különítene el belépőket” a szeptember 24-én esedékes Budapesten megrendezendő Szuperkupa-döntőre a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) és az UEFA – vette észre a 444.

Mint az MLSZ Facebook-oldalán írja, ötszáz egészségügyi dolgozót szeretnének meghívni a Bayern München és a Sevilla összecsapására, hogy „minél több magyar lehessen ott a Puskás Arénában”. Az egészségügyi dolgozók meghívását Csányi Sándor és Aleksander Čeferin, az MLSZ illetve az UEFA elnöke közösen kezdeményezte.

https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg/posts/4623072607717837

Ugyanakkor a koronavírus-járvány romló hazai esetszámai mellett megtartott eseményről például Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa úgy fogalmazott az ATV-nek: ez egy kicsit meredek dolog, de ha betartják az előírásokat, szerinte sikerülni fog.

Jelen állás szerint a hazánkban megrendezésre kerülő nemzetközi sportesemények nézői csak akkor léphetnek be az országba, ha rendelkeznek negatív PCR-teszt eredménnyel, van a rendezvényre jegyük, alávetik magát egészségügyi vizsgálatnak, valamint a belépést követő 72 órán belül elhagyják az országot. Az eseményre egyébként az UEFA 3-3 ezer jegyet biztosít a két külföldi csapat szurkolóinak.