Többen haltak meg az év első két hónapjában mint tavaly, de ez nem jelent csúcsot

Többen haltak meg az év első két hónapjában mint tavaly, de ez nem jelent csúcsot

A nemzeti gárda tagja helyezik el ideiglenes hűtőkonténerekben a halottakat Los Angelesben (Fotó: Los Angeles County Department of Medical Examiner-Coroner)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem mutat feltűnően rossz halálozási adatot az idei év első nyolc hete. A 2015 és 2021 közötti hét esztendő sorában az idei év éppen középen helyezkedik el 22978 elhunyttal, szemben a tavalyi 21268 elhalálozással – olvasható a 24.hu cikkében

Ráadásul az idei év januárjában és februárjában 5090 ember halt meg Magyarországon koronavírus-fertőzés következtében, ha ezt a számot levonjuk az összes halott számából, messze a legjobb értéket (17888 fő) hozza az idei év, ami azt valószínűsíti, hogy a halálesetek egy részéhez csak hozzájárul a koronavírus, de nem egyedüli oka.

A legtöbb haláleset 2017-ben, az igen erős influenza járvány idején történt az év első két hónapjában, amikor 26200 ember vesztette életét. 

A területi adatokról az Eurostat közöl adatokat, náluk egyelőre a hetedik hétig kérdezhetőek le a megyei bontású számok. Ezekből kiderül, hogy Tolnában 24 százalékkal, Baranyában és Nógrádban 10 százalékkal többen haltak meg az idei év első hét hete alatt, mint a hétéves átlag, Budapesten viszont 16 százalékkal, Hevesben 18 százalékkal kevesebben. 

Az első nyolc heti adatoknál sötétebb képet mutathat sajnos a március: amíg február utolsó hetében összesen 2829-en haltak meg (abból 675-en a Covid-19 miatt), addig az elmúlt hét napban csak a koronavírussal összefüggésben 1658 ember vesztette életét.