Többnyire gyengén felhős, napos idő vár ránk kedden

Többnyire gyengén felhős, napos idő vár ránk kedden

Óbuda és a Hajógyári-sziget déli csücske ősszel a Margit-sziget felől nézve (Fotó: Balogh Roland/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos idő lesz, de elsősorban északkeleten tartósabban ködös, borult maradhat az idő; számottevő csapadék nem valószínű – írja keddi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint megjegyzik, általában mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, csak a tartósabban ködös tájakon lesz 5 fok alatt a hőmérséklet.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint kedden nem várható fronthatás. A reggeli fagyos több helyen nyirkossá váló időben azonban fokozódhatnak kopásos eredetű ízületi bántalmak, sajoghatnak a műtéti hegek. Napközben maradhatnak tartósan párás, ködös területek, ahol az ízületi panaszok tartósan fennállhatnak. Máshol több órára kisüt a nap, ami jót tesz hangulatunknak, közérzetünknek. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, kedd reggelre több helyen képződhetnek pára-, ködfoltok, néhol zúzmarával, de várhatóan északkeleten válhat nagyobb területen nyirkossá a levegő, így elsősorban itt kell korlátozott látásiviszonyokra számítani, ezért az ilyen helyeken érdemes nagyobb követési távolságot tartani. Északkeleten délután is lehetnek tartósan párás, ködös területek. Máshol sok napsütés várható, ezért ott pedig érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Címkék: időjárás