Török Gábor: a válságkezelésben a tények számítanak, nem a kommunikáció

Török Gábor: a válságkezelésben a tények számítanak, nem a kommunikáció

Török Gábor (fotó: Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz célja nagyon egyszerű: a következő választáson is megtartani a hatalmat. Márpedig ebből a szempontból számukra most az lenne a legszerencsésebb, ha minél hamarabb elfelejthetné az ország a járványt, és minél kisebb gazdasági és szociális válság járna a nyomában – mondta a Nyugat.hu-nak adott interjújában Török Gábor.

A politológus szerint a Fideszt leginkább az érdekli, hogy a saját szavazótábora hogyan reagál egy-egy lépésére. Ezt mérik-kutatják hatalmas arzenállal, és ha valami nem működik, azt nagyon gyorsan megváltoztatják. Az ellenzék bírálata nyilvánvalóan nem tartozik ezek közé: a következetesen ápolt narratívában az ellenzék sajnos nem ellenfél, hanem ellenség, nem is csak a Fideszé, hanem a hazáé.

Török Gábor: Másfél év vesszőfutás vár Orbánra | Magyar Hang

A koronavírus-válság kapcsán kulcskérdésnek azt látja Török Gábor, hogy milyen mély lesz a járvány nyomában járó gazdasági és szociális válság, hogyan tudja enyhíteni a nehézségeket a kormány, és mennyire hibáztatják majd az emberek a sorsuk rosszabbra fordulásáért a kormányt. Márpedig ezekben a kérdésekben az óriásplakátok csak mérsékelten tudnak segíteni, ezért kisebb a jelentősége annak, miként kommunikál a válsággal kapcsolatosan a kabinet.

A kríziskezelés kapcsán eredményt hirdetni szerinte majd akkor kell, ha meglátjuk, hogyan cselekszik a kormány és hogyan gondolkodnak a szavazók egy olyan időszakban –recesszióban, növekvő munkanélküliség mellett, erősödő eladósodottságban –, amire 2010 óta nem volt példa.