Tovább nőtt az oltási kedv Magyarországon

Tovább nőtt az oltási kedv Magyarországon

Kis Lászlóné ápolónő oltáshoz készíti elő az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyagot a Csongrád-Csanád Háziorvosi rendelőben Makón 2021. április 7-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

56-ról 58 százalékra nőtt egy hét alatt a koronavírus elleni vakcina beadásának hajlandósága a magyarok körében a KSH friss felmérése szerint (beleszámítva azokat is, akiket már beoltottak) – írja a Napi.hu.

A tavaly november 30-ával kezdődő héttől mér a KSH, a most március 29-ével kezdődő héten a válaszadók 20 százaléka volt elutasító az oltással kapcsolatban, szemben az első héten mért 36 százalékkal. Most a „talán” beoltatná magát választ 15,5 százaléknyian válaszolták, míg 7 százaléknyian voltak azok, aki a "nem tudja/nem kíván válaszolni" választ adta.

A 64 év felettiek (85 százalék) és a felsőfokú végzettségűek (81 százalék) tervezik leginkább, hogy beoltatják magukat. A fiatalok és az alacsonyabb végzettségűek a legelutasítóbbak. A 15-29 éves korosztály 37 százaléka oltatna, míg 30 százaléka jelenleg nem oltatna.