Orbán Viktor: Sohasem adjuk meg magunkat, sohasem engedjük át az országunkat idegeneknek

Orbán Viktor: Sohasem adjuk meg magunkat, sohasem engedjük át az országunkat idegeneknek

PA Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, díszvendég beszédet mond az olasz jobboldali Liga párt nagygyûlésén a bergamói Pontidában 2024. október 6-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak – írta az MTI.

A magyar miniszterelnök – aki a nagygyűlés díszvendégeként szólalt fel több más európai jobboldali politikus mellett – emlékeztetett: Magyarországon ma az 1848-as szabadságharc hősei emlékére nemzeti emléknap van; abban az időben az olasz és a magyar nép felkelt és fegyverrel harcolt az idegen uralom ellen. – Az olaszok és a magyarok két szabadságharcos nép, és mi az ő örököseik vagyunk. Sohasem adjuk meg magunkat, sohasem adjuk fel a szabadságunkat, és sohasem engedjük át az országunkat idegeneknek. Nem adjuk oda se a brüsszeli bürokratáknak, se a globális pénzhatalmaknak, se a migránsoknak – fogalmazott, hozzátéve, hogy Olaszország az olaszoké, Magyarország pedig a magyaroké.

A magyar kormányfő európai hazafinak nevezte Matteo Salvinit, akit értékelése szerint Magyarországon hősként ünnepelnek, mert lezárta a határokat és megvédte az olaszok otthonait és Európát is. – Ezért kitüntetést érdemelne, nem pedig büntetőeljárást – tette hozzá Orbán Viktor, aki a Salvini elleni, az illegális migrációval kapcsolatban indított eljárást a baloldal és egész Európa szégyenének nevezte. Emlékeztetett arra is, hogy Magyarország 14 éve sikeresen harcol a nemzetközi baloldal ellen. A magyarok küldetése, hogy bebizonyítsák, a baloldal legyőzhető. – Mi ötször legyőztük őket – jelentette ki. – Mi sikeresebben kormányzunk, mint a baloldal, a patrióták sikeresebben kormányoznak, mint a nemzetközi baloldal – mondta.

Kitért arra is, hogy Magyarországon ma teljes foglalkoztatottság van, az adókat csökkentik, a béreket növelik, segítik a vállalkozásokat és megvédik a családokat. – Nem engedjük, hogy viccet csináljanak a házasságból, nem engedjük, hogy bohócot csináljanak a családjukat szerető emberekből.
Később arról is beszélt, hogy a magyar alkotmány rögzíti: „a házasság egy férfi és egy nő”, Azt is kimondja az alaptörvény, hogy az apa férfi, az anya nő – tette hozzá, kiemelve: ez akkor is így lesz, ha a nemzetközi baloldal „a feje tetejére áll". Kitért arra is, hogy Magyarországon a bűnözést letörték, a bűnözőket bezárták. Az én hazám Európa legbiztonságosabb országa – fogalmazott. Kiemelte, Magyarország nem engedi be az illegális migránsokat, megvédi a határokat. A határ engedély nélküli átlépése bűncselekménynek számít, „csak az jöhet be, akinek engedélyt adunk”, és ezt a határokon kívül kell megvárni. Magyarországon a migránsok száma nulla – tette hozzá.

Az MTI beszámolója arra már nem tért ki, hogy a miniszterelnök szavaival ellentétben politikai igazgatója, Orbán Balázs nemrég arról beszélt: „Pont 1956-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát.” Később Orbán Balázs szavait maga a kormányfő is hibának minősítette, de az esetnek nem lett semmilyen következménye a politikusra nézve.

Címkék: Orbán Viktor