Tovább zsugorodik a járvány a briteknél: 24 órán belül mindössze négyen haltak meg a vírus miatt az országban

Tovább zsugorodik a járvány a briteknél: 24 órán belül mindössze négyen haltak meg a vírus miatt az országban

Kutyáját kezében tartva rendel egy vendég egy étterem teraszán Liverpoolban 2021. április 12-én (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghaladta a tízmilliót a koronavírus elleni oltásokból beadott második dózisok száma Nagy-Britanniában – közölte hétfőn Matt Hancock brit egészségügyi miniszter az MTI szerint. A legfrissebb adatok szerint tavaly szeptember óta először tíznél kevesebben haltak meg 24 óra alatt a Covid-19 betegségben.

Hancock a Twitteren közzétett bejelentésében hangsúlyozta: a tízmilliónál több második dózis beadása is jelzi, hogy milyen nagy előrehaladást sikerült elérni a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

A brit egészségügyi minisztérium hétfő délután közzétett részletes adatai szerint az első oltási adagból eddig 32 932 448-an részesültek, 10 152 039-en a második dózist is megkapták, vagyis eddig összesen 43 084 487 adagot adtak be Nagy-Britanniában a koronavírus elleni oltásból.

A szaktárca közölte azt is, hogy az elmúlt 24 órában négyen haltak meg Covid-19-ben.