Tűzoltók mentettek ki egy gyereket egy autóból a Balatonnál

Tűzoltók mentettek ki egy gyereket egy autóból a Balatonnál

Autóba ragadt kisgyerek Révfülöpön (Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Telefonon kértek segítséget a rendőröktől ma délelőtt fél kilenc körül, hogy az egyik révfülöpi bevásárlóudvar parkolójában egy gyermek az autót magára zárta, nem tudják a szülők a jármű ajtaját kinyitni – írta vasárnapi Facebook-bejegyzésében a Veszprém megyei rendőrség. Beszámolójuk szerint a járőrök segítségül hívták a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat, akik az autó bal oldali szélvédőjét betörve ki tudták nyitni az ajtót.

– Az intézkedés során a szülők elmondták, a gyermek tőlük kapta meg a gépkocsi indítókulcsát, amíg ők néhány percre az üzletbe mentek. Az autóban a kisgyerek a központi zárat magára zárta, és nem tudta visszanyitni azt, ezért vált szükségessé a szakemberek segítsége. Az ijedtségen kívül más baj nem történt, mentő értesítésére sem volt szükség – írta közleményében a rendőrség, aláhúzva azt is: „Kérjük, hogy még rövid időre se hagyják gyermeküket felügyelet nélkül az autóban.”