Tűzvész Székelyföldön: Több százan maradtak fedél nélkül

Tűzvész Székelyföldön: Több százan maradtak fedél nélkül

Tűz ütött ki a Csíkszereda Csíksomlyó városrészén lévő romatelepén 2021. január 7-én (Fotó: Maszol.ro/Farkas Endre)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök este tűz ütött ki a Csíkszereda Csíksomlyó városrészén lévő romatelepén – a hivatásos tűzoltók helyi idő szerint este kilenc után kevéssel értesítették a sajtót, hogy a rohamosan terjedő tűzhöz három egység vonult három szerkocsival és egy rohammentővel. 

Akkorák voltak a lángok, hogy a szomszédos településekről is látszott a baj – legalább húsz ház leégett, több százan maradtak fedél nélkül. Sok gyerek sírva, mezítláb vagy félmeztelenül menekült a kigyulladt házakból. Több ló is elszabadult, ezeket a város utcáin próbálták befogni. 

A Maszol tudósítása szerint a tűzkárosult családokat a csíkszeredai polgármesteri hivatal kisbuszok segítségével szállította el az Erőss Zsolt Sportcsarnokba, ahol elszállásolták őket. A település polgármestere, Korodi Attila a közösségi oldalra posztolt videóban intézett felhívást a helyiekhez, hogy aki teheti, vigyen matracokat, takarókat, élelmet a sportcsarnokba a bajba jutott családok megsegítésére.

A tűzvész megfékezésére bekapcsolódtak a környékbeli falvak önkéntes tűzoltói is, így viszonylag gyorsan sikerült megfékezni a lángokat, de így is több mint ezer négyzetméternyi lakóterület égett le. Az eddigi hírek szerint nincs áldozata a tragédiának.

https://www.facebook.com/korodiattilaofficial/videos/4973935302648414