Új főszerkesztő áll a Pesti Hírlap élére

Új főszerkesztő áll a Pesti Hírlap élére

Egész oldalas 168 Óra hirdetés a Pesti Hírlapban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Ismét napilapként jelenik meg jövő héttől az ingyenes terjesztésű Pesti Hírlap, derül ki a Media1 cikkéből. Az újságnak pedig november elsejétől új főszerkesztője lesz, Trencséni Dávidot az eddig szerkesztőként dolgozó Pion István váltja majd. Trencséni is marad a lapnál, ő hírigazgatóként folytatja. Pion korábban dolgozott a Zoom-nál, illetve a 2018 előtti Magyar Nemzetnél, emellett slammerként, költőként is ismert. A Pesti Hírlap első főszerkesztője Kerényi György volt, ő azonban a lapnál tapasztalt problémák miatt viszonylag hamar távozott.

A koronavírus-járvány tavaszi beindulása miatt az addig naponta megjelenő Pesti Hírlap az internetre költözött, ezzel egyidejűleg pedig a stábon is karcsúsítottak. Idővel aztán újra kiadtak heti egy lapszámot, amit a terjesztők péntekenként osztogattak a fővárosi csomópontokon. Az induláskor egyébként ezzel, az osztogatás engedélyeztetésével is meggyűlt a bajuk.

A Pesti Hírlap idén kezdett szorosabb együttműködésbe a 168 Órával, majd Milkovics Pál tulajdonrészt szerzett a Brit Mediában is, végül pedig elbocsátotta Rózsa Pétert a 168 Óra főszerkesztői székéből. Az indoklás az volt, hogy nem megfelelő kontextusban közzétettek egy fotót Orbán Viktor családjáról. Milkovics több interjút is adott az elmúlt hónapokban, ezekben ragaszkodott hozzá, hogy nem megbízást teljesít, ő maga látott fantáziát a magyar médiapiacban, és Rózsa kirúgása is valóban a fotó miatt volt. Állítása szerint nem tervezte el előre a lépést.

A 168 Óra és a Pesti Hírlap készítői most már közös szerkesztőségben dolgoznak, néhányan lesznek, akik külön-külön az egyik lapba írnak csak. Az integrált online lap felelős szerkesztője Barna L. Norbert lesz. Megújul a 168 Óra külleme is, az oldalak teljesen új külsőt kapnak majd.