Újabb 15 milliárd forintot biztosít a kormány a koronavírus-elleni védekezéshez

Újabb 15 milliárd forintot biztosít a kormány a koronavírus-elleni védekezéshez

Flirt motorvonat utasterét fertőtlenítik a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a Keleti pályaudvaron 2020. március 19-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-elleni védekezéshez, a szükséges beszerzések és intézkedések biztosítására a kormány kész minden támogatást megadni. Ezért most újabb több mint 15 milliárd forintot meghaladó forrást biztosít az Állami Egészségügyi Ellátó Központ számára egészségügyi eszközök vásárlására – az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyen olvasható, írja az MTI.

A pénz felhasználása, a beszerzések és a beszerzett eszközökkel való készletgazdálkodás az operatív törzs utasítása alapján történik.

A keddi nap folyamán korábban egy közzétett határozat szerint ugyancsak a koronavírus elleni védekezésre egymilliárd forint elkülönítéséről döntött a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva Karácsony Gergely főpolgármester.

Egymilliárdot különít el a főváros a védekezésre | Magyar Hang

A közzétett határozat szerint a pénzt az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása érdekében különítik el.