Újabb nő halt bele a bántalmazásba, ezúttal Kőbányán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Emberölés gyanúja miatt indított ismeretlen tettes ellen nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya – derült ki a Police.hu híréből.

A BRFK ügyeletére hétfőn este, nem sokkal hat előtt érkezett bejelentés, hogy a X. kerületi Harmat utca egyik lakásában bántalmaztak egy nőt. A mentőszolgálat munkatársai a sértettet kórházba szállították, de az életét már nem sikerült megmenteni.

A rendőrség később azt közölte: egy 22 éves férfi, Kárpáti Dániel a gyanúsított. Ellene elfogatóparancsot is kiadtak, illetve közzétették a fényképét.

Kedden számolt be arról is a rendőrség: emberölés miatt nyomozást indított a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. Ezúttal egy oroszlányi lakásban bukkantak egy női holttestre, és megállapították, hogy a halált idegenkezűség okozta.

Kis híján hasonlóan járt az a nő, akit korábbi párja, egy katonatiszt bántalmazott súlyosan Bujákon. A brutális bántalmazásba Orosz Bernadett majdnem belehalt, az elkövetőt mégsem sikerült mindeddig előzetes letartóztatásba helyezni. A nő levelet is írt nemrég Varga Judit igazságügyi miniszternek, megjegyezve, hogy bár áldozat- és tannúvédelem járna neki, de semmi ilyesmit nem kap. Bár a rendőrség kihallgatta a feltételezett elkövetőt, K. István mégis szabadlábon távozhatott. Levelére Gellén Márton helyettes államtitkártól kapott választ, aki a fentebb említettek helyett pszichológust és jogi segítséget javasolt neki.

„Nem pszichológusra van szükségem, hanem arra, hogy a magyar kormány megfelelően irányítsa a rendőrség működését az Alaptörvény és az Európai Unióról szóló szerződés értelmében” – írta Varga Judithoz szóló újabb levelében Orosz Bernadett. A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozója egyébként még csak nem is életveszélyt okozó, hanem mindössze súlyos testi sértésként vette fel a bűncselekményt.

Frissítés: A rendőrség kedden este közölte, a BRFK nyomozói 18:20-kor elfogták az emberöléssel megalapozottan gyanúsítható K. Dánielt. A Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival közösen a XVII. kerületben kapták el a férfit. Az RTL Klub Híradójában arról számoltak be, hogy az áldozat egy három gyerekét egyedül nevelő anya volt, akivel ismerőse végezhetett késsel, féltékenységből.