Újabb tüntetést tiltott be a rendőrség

Újabb tüntetést tiltott be a rendőrség

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb, „a Hamász felhívásához köthető” gyűlést tiltott meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság – ezt a fővárosi rendőrség közölte a Facebook oldalán. Mint írták, egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán 2023. október 20-án Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani. A BRFK arra hivatkozva tiltotta be a demonstrációt, hogy az a közbékét és a jelenlévők biztonságát is veszélyeztetné. Egyúttal jelezték, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

Az elmúlt napokban már több bejelentett demonstrációt is megtiltott a rendőrség arra hivatkozva, hogy azok a Hamászt támogatnák. A Telex ugyanakkor szerdán arról írt, hogy az egyik ilyen megakadályozott rendezvényen a palesztinokért akartak tüntetni, nem a Hamász mellett. A vezérszónok, Aref Mohamed, a Magyarországon Élő Palesztinok Egyesületének elnöke lett volna, aki a szerkesztőségük birtokába jutott beszéde alapján azt fejtette volna ki, hogy „minden egyes ember halála tragédia, legyen szó zsidóról, muszlimról vagy keresztényről, és elítéljük minden egyes civil megölését, és mélyen elítéljük az ártatlanok meggyilkolását, legyen szó bármelyik oldalról.”