Újfehértói rendezvényre ment el egy koronavírussal fertőzött

Újfehértói rendezvényre ment el egy koronavírussal fertőzött

A kórtermet elhagyó egészségügyi dolgozó ruháját fertőtlenítik a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID részlegén 2020. április 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden résztvevő házi karanténba került egy újfehértói magánrendezvény után, melyet az egyik önkormányzati helyiségben tartottak – közölte az RTL Klub Híradója. Az esetről Hosszú József polgármester posztolt vasárnap a Facebookon. Mint írja, csak most jutott tudomásukra, hogy augusztus 1-jén városuk egyik önkormányzati helyiségében tartott magánrendezvényen igazolt koronavírus fertőzött személy volt jelen.

Mint hangsúlyozza, az érintett személy nem Újfehértón lakik. „Egyelőre igazoltan pozitív újfehértói lakosról nincs tudomásunk, de tekintettel arra, hogy a rendezvényen több újfehértói lakos is jelen volt, mindenkitől fokozott óvatosságot kérek. A rendezvény résztvevői házi karanténba kerülnek. A kontaktkutatás jelenleg is zajlik” – írja bejegyzésében.

Mint ismert, vasárnap 43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Az esetszám még mindig nagyon alacsonynak mondható, de az elmúlt napok jelentései egyértelműen a járvány terjedésének gyorsulásáról számolnak be. Úgy tűnik, helyi gócpontok alakulnak ki, az elmúlt napokban váltak ismertté a pápai és a mecseknádasdi esetek.